Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2008 01:29 - Обичам те.
Автор: ledzeppelin Категория: Други   
Прочетен: 800 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.12.2008 21:19


Е,предполагам че истинска любов все пак съществува.И ни вълнува,защото сме хора и колкото и да се опитваме да сме встрани от клишетата,си оставаме подвластни на така сладките сантименталности.

Влюбването е безизходица.То е все едно да избягаш от себе си и в същото време да се връщаш към нещо много познато,но отдавна захвърлено.Като кристалния ви сервиз,който никога не ползвате.След като го имате си купувате по-обикновени чаши,защото никой не се чувства добре с бална рокля в киното.Като бутилката марково уиски,забутано в някой шкаф под купчина салфетки и остарели солети.В красива,елегантна бутилка и изгарящ вкус.Този на мечтите.

Вярвам и усещам,че ще се наложи да ги захвърля,за да се съхраня.Пък и за да не се разочаровам - с постигането им или поне приближаването си към тях бих могла да открия техните евентуални недостатъци.Но под секрет казано - едва ли имат такива.Те са просто за успокоение на вълнуващата се душевност.Душевност,която си мислим,че притежаваме,а всъщност тя притежава нас.

Изпадали ли сте в такава ситуация?Да искате адски много да направите нещо,което ви се струва хубаво,но и глупаво.Отивали ли сте до някое място с твърдата решителност да сторите това,от което имате нужда,а после се разколебавате и се връщате.И после отивате обратно...

Да изпуснеш момента е като лошо подбран парфюм.Парфюмът е хубаво нещо,но само когато е хубав.Пък и кому е притрябвало да ухае на лилии ако е нещастен?

Не зная дали ще го нося винаги у себе си.А така ми се иска.Само че спомените са като цветята - трябва да ги поливаш.Иначе изсъхват и най-много да станат за хербарий.Не че хербариите не са хубави.Но са мъртви.Спомените не можеш да ги сложиш в плик - в плик слагат покупките в магазина.

Не зная и дали ще издържа.На това едва ли не да изпадам в благодарствен екстаз за миговете,през които тези романтични граждани на света карат нас - обикновените стайни цветя да бъдем още по-обикновени,да харесваме себе си и да обичаме целия свят,с всичките му ужасни недоразумения.

Наистина,толкова сме мънички,а ни се струва,че побираме цялата вселена.И още няколко даже.Тършуваме,чувстваме се като измамници...

Може би ще се омъжа и ще имам дете.Често ще стоя на прозореца и ще вдишвам мириса на вечерта.Един такъв - закъснял,разбързал се.И все пак вечен и свободен.Знаещ,че има време,че има всичко.Но му харесва да се суети.Приятно е.



Тагове:   обичам,


Гласувай:
0



1. benra - може би
29.08.2008 10:59
в един момент ще уловиш момента и ще го задържиш и тогава ароматът на лили ще ти се струва не просто естествен, а част от живота, неразривна. Когато не поливаме спомените те просто стават напукани спомени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ledzeppelin
Категория: Други
Прочетен: 564640
Постинги: 316
Коментари: 528
Гласове: 2758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031